Чаша вино вечер? Не се отказвайте от удоволствията…

Чаша вино вечер? Не се отказвайте от удоволствията…

Празничните сезони ни разнежват и тласкат към изкушения. Независимо дали сте любители на семейния уют или пък сте индивидуалисти с фетиш към планинските преходи, навярно, една голяма част от вас разпускат с чаша червено вино след изтощителен ден.

Ако пък сте въздържатели, то едва ли сутринта ви не започва с чаша топло кафе?! Така и предполагахме…

Асоциираме есента и зимата с потребността от уют и топлина, разходки сред природата или някоя нова книга и одеалото под ръка. Започваме все повече да се задържаме вкъщи, да си палим свещи, дори се случва да изпечем джинджифилови курабийки. За мнозина времето, прекарано у дома, преобладава през тази година и това пространство се е превърнало в поле за развлечения, работа и спасителен бункер ведно. Видеочатовете с приятели и колеги заместват все повече срещите tête-à-tête, леят се онлайн поздравителни наздравици и честитки за рождени дни… Животът ни определено се е трансформирал.

Добре е да имаме едно наум, когато се доверяваме на нашите методи за разпускане, били те чаша отлежало червено вино, чай от планински билки или ароматно италианско кафе…

Всяко едно от тези изкушения нанася щети на нашите зъби, за които можем да се погрижим навреме.

Известни са редица превантивни мерки срещу пентата и оцветяването на зъбния емайл, но те имат, уви, само частичен и незадоволителен ефект върху състоянието на усмивките ни. Да, нека имаме до себе си чаша с вода, когато консумираме кофеинова напитка или чаша вино, това със сигурност няма да ни навреди…

Но това, което наистина е редно да не пренебрегваме, са срещите с нашия дентален лекар за профилактични прегледи на всеки шест месеца.

Почистването на зъбен камък ще защити зъбите и венците ви и би ви предпазило от образуването на кариеси в някои случаи. Тази процедура е необходима и ако сте решили, че имате нужда от избелване на зъбите. То ще ви съдейства с  премахнето на следите от вашите малки изкушения. Избелващата процедура може да бъде извършена  кабинетно или в домашна среда, но ще подобри вашата увереност. 

Идват празнични дни и искаме да дарявате усмивките си на своите близки и приятели, дори и дистанционно през екраните!

До края на годината ние от Дентална клиника Confident Ви изкушаваме да поглезите себе си или своите близки като използвате ваучер с 10% отстъпка от тяхната пакетна цена!

Подарете си вътрешна удовлетвореност и се погрижете за зъбите си!

Нашата суперсила е вашата сияеща усмивка!

No Comments

Leave a Comment