Импланти за незабавно имплантиране и незабавна употреба

Имланти Confident

Импланти за незабавно имплантиране и незабавна употреба

Често задаван въпрос от пациентите е:

„Дали моят случай е подходящ за незабавно имплантиране и могат ли веднага да се поставят зъби?”
Ние имаме 12-годишен опит в имплантното протезиране.

В 90% от случаите имплантираме имедиатно(незабавно) и натоварваме имплантите, изработвайки един или група от зъби, които фиксираме върху имплантите.

Екипът ни често е търсен за решаване на трудни и сложни случаи на лечение, когато се налага костно изграждане или пластика на околните меки тъкани (венци). Това са случаите, в които не можем да си позволим незабавно натоварване на имплантите.
Посредством незабавното натоварване на имплантите лекуваме и пациенти с различни общи заболявания като хипертония, диабет, остеопороза, сърдечно-съдови заболявания и други.

Голяма част от нашите пациенти са с напреднали заболявания на венците (пародонтит).
При тежки увреждания на пародонта с лоша прогноза, предпочитаме премахването на зъбите и поставяне на имплантите и незабавното им натоварване, изработвайки фиксирани конструкции, които са достатъчно удобни и комфортни за пациента.

В останалите случаи следваме протокол за овладяване на възпалителните огнища и запазване на съзъбието.

Нашите пациенти високо оценяват възможността веднага да се поставят неподвижни(неснемаеми) зъби върху имплантите. Те са естетични и дават усещане за стабилност и комфорт при хранене и говорене. Тези конструкции се изработват със завинтваща структура, която позволява, при необходимост да бъдат свалена за почистване, ревизии или промени, без това да причини дискомфорт на пациента.

Следоперативния период при пациенти, на които се е наложило да се премахнат зъби и поставят импланти, протича с кратки оплаквания, поради екстракцията на зъбите.
Поставянето на имплантите в този случай няма да доведе до допълнителни болки, но от друга страна, незабавното поставяне на имплантите може да осигури на пациента своевременна изработка на зъби.
Протезирането с импланти при пациенти с изцяло или частично обеззъбена челюст е съпроводено от минимални следоперативни оплаквания.
Принципите на незабавно имплантиране и незабавно натоварване ни позволява много бързо да осигурим неподвижно, функционално и естетично решение за пациента, независимо дали възстановяваме един или множество зъби в устната кухина.

Използването на импланти от водещ производител, BioHorizons (USA), дава гаранция за бързи, естетични и сигурни решения.
Имплантите разполагат с единствена по рода си лазерна обработка на повърхността, наречена лейзърлок (LaserLock). Тази повърхност способства съединително-тъканно прикрепване към повърхността на импланта и не позволява развитието на патологични микроорганизми (периимплантит).

Разработената от BioHorizons система за имедиатно (незабавно) имплантиране и натоварване (употреба) за тотална рехабилитация (възстановяване на всички зъби), се нарича TeethXpress.

Системата TeethXpress е със специфичен дизайн и протокол за работа, който осигурява на пациентите бързина, висок комфорт и естетика.
Д-р Свилен Мустакерски, д-р Васил Кабакчиев и д-р Петко Стоянов са на Ваше разположение за въпроси и допълнителна информация.

No Comments

Leave a Comment