услуги

Имплантология

Имплантология

Имплантологията е специализирана област на денталната медицина, която има за цел да възстанови липсата на един или повече зъби чрез поставяне на импланти.

Имплантите са направени от титан, биосъвместим материал, който не се отхвърля от човешкото тяло.

Имплантите поддържат естествената кост, стабилизират костните нива в челюстта и свеждат до минимум допълнителната загуба на костна тъкан.

Имплантите се поставят чрез бърза и минимално инвазивна процедура.

Какво включват процедурите по лечение с импланти:

Консултация със специалист, който да установи дали имплантът е подходящото решение за вас. Това обикновено е  свързано с допълнителни изследвания-вземане на отпечатък за модели на челюстите, рентгенови изследвания, компютърна томография…

Вашият дентален лекар ще прецени типа на имплантите, които са най-подходящи за вашите нужди.

Клиничният етап по поставяне на импланти е сравнително кратък-манипулацията може да продължи от 20 до 50 мин. Обикновено се използва местна упойка, с каквато са съпроводени повечето дейности в денталния кабинет.

Оздравителния период продължава според спецификата на всеки пациент, в период от 2 до 6 месеца зъбният имплант се интегрира в костта, след което се пристъпва към поставяне на необходимата конструкция – коронка, мост или протеза.

С подходящи грижи и правилна хигиена на устната кухина, имплантите са трайни решения.

За разлика от конвенционалните зъбни мостове, здравите съседни зъби са недокоснати. С възстановяването на зъбната редица с корони, които се носят от импланти, естестваната визия и красота на усмивката се запазват. Резултатът е подобрен комфорт и абсолютна увереност, когато се усмихвате, говорите, или се храните. Ако целите и частични протези бъдат заменени от корони, носени от импланти, подобрението в качеството на живот е още по-осезаемо.

Много от хората, които са се възползвали от предимствата на конструкциите върху импланти са на мнение, че са подобрили значително самочувствието си и вътрешния комфорт, като резултат от възстановения външен вид, функция и здравословно хранене.