услуги

Дермални филъри

Дермални филъри

Хиалуроновата киселина е ефективен и безопасен продукт. Биоразградима и естествена съставка на човешкият организъм. Важен компонент на кожата който отговаря за нейната хидратация и тонус. Тя е мощен хидратиращ агент, чието количество намалява прогресивно с времето. В следствие на това кожата ставa по-суха, тънка и се появяват първите бръчки. Хиалуроновата киселина играе важна роля в транспорта на хранителни вещества и регулира водния баланс в кожата. Не е токсична, не дразни и не предизвиква свръхчувствителност, това я прави подходяща за употреба при всички типове кожа.

Какво представлява терапията?

Преди терапията се провежда консултативен преглед, за да се уточни подлежащият на третиране проблем и методът за неговото отстраняване.
Лицето се почиства от грима, кожата се дезинфекцира, най-често със 70% спирт, нанася се обезболяващ крем или се прилага инжекционна упойка, особено при третиране на устните и зоната около тях. Процедурата се извършва като продукта се аплицира в дермата. Терапията отнема около 20-30 мин. Понякога са необходими леки докорекции след около 2 седмици за постигане на оптимален резултат.

Какви резултати могат да се постигнат?
Дермалните филъри се използват за:

Попълване на повърхностни и дълбоки бръчки – назолабиални, марионетни, глабеларни, на челото, пачи крак.

Оформяне на носа, скулите, брадичката и контура на лицето.

Попълване на различни видове белези например от акне, контуриране и увеличаване на устни, запълване на фините линии около устата.

Лифтинг на клепачите и подобряване общия хидробаланс на кожата.

Трайност на резултатите

Трайността на резултатите при поставяне на дермални филъри с хиалуронова киселина варира обикновено от 4 месеца до повече от година. Някои проучвания показват, че продължителното инжектиране може да стимулира естественото производство на колаген от организма, което от своя страна също помага в изглаждането на фините линии и бръчките по лицето. Резултатите са видими незабавно след манипулацията.
Филърите с които работи клиника Confident са разработка на Швейцарската лаборатория TEOXANE.

Скъпи пациенти,

Във връзка със създадената ситуация с COVID-19, разбирайки сложността и опасността от заразяване и разпространение, и с цел да запазим Вашето, нашето и здравето на децата и родителите ни, екипът на клиника Confident отговорно взе решение да преустанови работа за две седмици, считано от 13.03 до 30.03.

Клиниката поема ангажимента своевременно да се свърже с пациентите, чиито часове са отменени, за да насрочи нови такива.