Зъбни импланти

Зъбни импланти
Зъбни импланти, Confident Дентална клиника

Зъбни импланти – какво представляват?

Ако имате липсващи зъби, нашият екип от имплантолози може да възстанови функцията на дъвкателния апарат и външния Ви вид със зъбни импланти.

Зъбни импланти – те поддържат естествената кост, стабилизират костните нива в челюстта и свеждат до минимум допълнителната загуба на костна тъкан.

Поставянето на зъбни импланти става чрез бърза и минимално инвазивна процедура.

Поставянето на зъбни импланти е алтернатива на традиционните опции за възстановяване на зъбите и може да предложи дългосрочно и естествено решение за подобряване на усмивката, подобряване на храненето и говора.

За разлика от конвенционалните корони, мостове и протези, зъбните импланти се поддържат от титанов винт, поставен в костта, което ги прави постоянна част от устата и имитират естествените зъби по начина, по който изглеждат и се усещат. Поставените зъбни импланти не са подвижни и не се нуждаят от допълнителна поддръжка, освен обичайното почистване с четка и конец.

Тези иновативни решения за замяна на липсващите зъби са революционни в областта на възстановителната дентална медицина и ние от Confident можем да Ви ги предложим тук, в нашата клиника.

Какви са предимствата от поставянето на зъбни импланти?

 • Зъбни импланти: заместват липсващите зъби и изглеждат и се чувстват като естествени;
 • Зъбни импланти: дългосрочни резултати от поставянето на зъбни импланти;
 • Зъбни импланти: подобрена функционалност – възстановени дъвкателни и говорни способности;
 • Зъбни импланти: предотвратяване на бъдещи усложнения – липсващите зъби водят до загуба на кост;
 • Зъбни импланти: лесна поддръжка – изисква се само нормално почистване на поставените зъбни импланти с четка и конци;
 • Зъбни импланти: предотвратяване на небалансирана захапка и неестествено износване на зъбите.

Какви решения можем да Ви предложим със зъбни импланти?

Нашите имплантолози могат да Ви предложат зъбни импланти за подмяна на единичен зъб, няколко последователни зъба, цялостно възстановяване на обеззъбени горна и долна челюст . Тези опции могат да бъдат категоризирани в три различни вида решения за зъбни импланти:

Зъбни импланти, заместващи единични зъби:

Възстановяване на липсващ зъб с имплант и корона
Възстановяване на липсващ зъб с имплант и корона, Confident Дентална клиника
Възстановяване на липсващ зъб с имплант при ортодонтско лечение
Възстановяване на липсващ зъб с имплант при ортодонтско лечение, Confident Дентална клиника

Въпросните зъбни импланти са предназначени да заменят отделни липсващи зъби. Процедурата представлява поставяне на единичен имплант, покрит със зъбна корона. Това възстановяване със зъбни импланти е добър избор, ако липсва един зъб или имате няколко липсващи зъби, които не са съседни един на друг. С поставянето на единичен имплант се предотвратява изпиляването на съседните зъби за мост и обличането им с корони. Предпазват се съседните зъби от разместване поради липсата на един или няколко зъба.

Зъбни импланти, заместващи група от липсващи зъби (имплантен мост):

Възстановяване на фрактурирани зъби с импланти и мост, Confident Дентална клиника
Възстановяване на фрактурирани зъби с импланти и мост, Confident Дентална клиника

Ако имате два или повече последователно липсващи или повредени зъби, имплантния мост може да бъде отлично решение. С тази опция персонализираният зъбен мост се държи на място от поне два зъбни импланта, което го прави много по-сигурен от традиционните мостове, които се поддържат от естествени зъби.

Възстановяване на изцяло обеззъбени челюсти със зъбни импланти

Лечение по системата TeethXpress
Лечение по системата TeethXpress, Confident Дентална клиника
Лечение по системата TeethXpress
Лечение по системата TeethXpress, Confident Дентална клиника
Лечение по системата TeethXpress
Лечение по системата TeethXpress, Confident Дентална клиника
Възстановяване на горна челюст с импланти и мостове
Възстановяване на горна челюст с импланти и мостове, Confident Дентална клиника

Имплантно поддържани мостове за цяла челюст – наричани още имплантни мостове, възстановяващи зъбите на цели челюсти. Това пълно челюстно възстановяване може да бъде чудесна алтернатива на снемаемите протези. Обикновено осигурени от четири до шест имплантанта, имплантните мостове могат да осигурят изключителна здравина, стабилност, красота и са неразличими от собствени зъби.

Всеки пациент ли е подходящ за зъбни импланти?

Добрите кандидати за зъбни импланти обикновено включват пациенти, които:

 • Искат да заменят един или повече повредени и / или липсващи зъби;
 • Желаят по-сигурна, естествено функционираща и по-дълготрайна алтернатива на традиционните опции за смяна на зъбите;
 • Нямат здравословни състояния, които могат да попречат на правилното лечение. (Необходима е консултация с наш имплантолог и лекуващия лекар за съответното здравословно състояние.)

В много от случаите уврежданията на костта, причинени от пародонтит, биха могли да бъдат компенсирани чрез костна аугментация. В дентална клиника Confident използваме съвременни техники и реномирани марки зъбни импланти – BioHorizons(USA), Nobel Biocare(Swiss), Bredent(Germany), за да гарантираме възможно най-добрите резултати.

Какво включват процедурите по лечение със зъбни импланти

 • Консултация с наш имплантолог, който да установи дали поставянето на зъбни импланти е подходящото решение за вас. Това обикновено е свързано с допълнителни изследвания – вземане на отпечатък за модели на челюстите, рентгенови изследвания, компютърна томография…
 • Нашият имплантолог ще прецени типа на съответните зъбни импланти, които са най-подходящи за вашите нужди.
 • Нашият дентален имплантолог ще прецени броя и разположението на съответните зъбни импланти, които са необходими във вашия конкретен случай. Често липсата на няколко съседни зъба изисква поставянето на по-малък брой зъбни импланти от броя липсващи зъби.
 • Клиничният етап по поставяне на зъбни импланти е сравнително кратък-манипулацията може да продължи от 20 до 50 мин. Обикновено се използва местна упойка, с каквато са съпроводени повечето дейности в денталния кабинет.
 • Оздравителният период продължава според спецификата на всеки пациент, в период от 2 до 6 месеца зъбният имплант се интегрира в костта, след което се пристъпва към поставяне на необходимата конструкция – коронка, мост или протеза.
 • Голям брой от случаите на незабавно имплантиране, съчетано с изваждането на зъб във видимата област, е последвано от незабавно изработване на корона, носена от импланта. Обикновено се осъществява в рамките на един – два дни.
 • Случаите на тотално липсващи зъби, стандартно се изработват заедно с фиксирани за тях зъбни мостове, които веднага осигуряват на нашите пациенти комфорт, хранене и усмивка.
 • Екипът на Confident разполага със анестезиологичен екип, който при необходимост и медицински показания осигурява невролепт – анестезия за хирургичните манипулации.

С подходящи грижи и правилна хигиена на устната кухина, поставянето на зъбни импланти е трайно решение.

В сравнение с конвенционалните зъбни мостове, здравите съседни зъби са недокоснати. С възстановяването на зъбната редица с корони, които се носят от зъбни импланти, естестваната визия и красота на усмивката се запазват. Резултатът е подобрен комфорт и абсолютна увереност, когато се усмихвате, говорите или храните. Ако целите и частичните протези да бъдат заменени от корони, носени от зъбни импланти, подобрението в качеството на живот е още по-осезаемо.

Каква е цената на поставяне на зъбни импланти?

Цената на зъбни импланти в Confident варира в зависимост от вида на имплантната система. Факторите, които могат да повлияят на общата цена на процедурата по дентална имплантация, включват:

 • броя на поставяните зъбни импланти
 • ще бъде ли необходима аугментация (добавяне на костно-заместващо вещество) при липсата на кост;
 • използване на специфични възстановявания – корона, мост или протеза;
 • вид на короните – металокерамични, корони от чиста керамика или циркониеви корони;

Много от нашите пациенти, които са се възползвали от предимствата на конструкциите върху зъбни импланти са на мнение, че са подобрили значително самочувствието и комфорта си, като резултат от възстановения външен вид, функция и здравословно хранене.

Повече информация за възстановяване на напълно обеззъбени челюсти със зъбни импланти по системата TeethXpress на BioHorizons(USA), можете да пoлучите в блога ни.

На Ваше разположение за консултация са д-р Кабакчиев, д-р Мустакерски и д-р Стоянов.
Направете правилния избор! Инвестирайте във Вашето здраве и самочувствие!

Резервирайте час за консултация на 0888 520 015.

Съдържание: