услуги

Профилактика

Профилактика

Оралната хигиена в CONFIDENT e насоченa към диагностика, профилактика и лечение на оралните заболявания.

Добрата хигиена е фактор, който е от решаващо значение за предотвратяване на по-голямата част от болестите, които засягат здравето на устната кухина. Тя се характеризира с правилното премахване на остатъци от храна и бактериална плака, които при нередовно почистване, ще доведат до появата на зъбен камък, кариес и пародонтални заболявания.

За предотвратяването на такива заболявания , посещенията при стоматолог трябва да бъдат редовни (най-малко на всеки 6 месеца) и трябва да бъдат последвани от ежедневна грижа, препоръчани от лекар. Тази грижа включва правилно почистване с четка (най-малко два пъти дневно), използване на конец за зъби (най-малко веднъж на ден, за предпочитане вечер) и използването на вода за уста.

Ако страдате от симптоми като постоянно кървене или болка във венците по време на четкане, лош дъх и чувствителност е наложително да посетите стоматолог.

Поддръжка на извършените лечения

Редовните посещения за орална хигиена са от голямо значение за поддържане на оралното здраве и дълготрайноста на лечението, провеждано в Confident. По време на тези посещения ние оценяваме състоянието на всички поставени импланти, коронки, мостове, фиксирани протези над естествените зъби или импланти, както и реставрации и ендодонтски лечения така, че да се постигне ранно диагностициране на всяко усложнение. Всички превантивни и терапевтични процедури, проведени по време на тези прегледи допринасят за дълголетието на тези лечения.

Ултразвуково почистване

Лечение, което се състои от отстраняването на бактериалната плака и зъбен камък от зъбните повърхности с помощта на ултразвуков апарат. Целта е премахване на факторите, отговорни за по-голямата част на проблеми с венците и зъбите.

Флуорна профилактика

Процедура, използвана за профилактика на зъбен кариес и намаляване на чувствителността на зъбите. Прилага се гел, който съдържа флуорни йони. Това химично съединение реминерализира и укрепва зъбния емайл.

Силанизация

Силантът е покритие върху зъба, което запечатва дълбоки участъци по зъбната повърхност. Това покритие е на основата на фотополимеризираща пластмаса, обогатена с Флуор или Калций, които се излъчват постепенно. То се поставя по дъвкателна повърхност на кътниците.

Скъпи пациенти,

Дентална клиника CONFIDENT възстановява дейността си за прием на пациенти със спешни състояния.

Мерките за социално дистанциране имат за цел да намалят честотата на контактите и да увеличат физическото разстояние между хората, като по този начин намаляват рисковете от предаване от човек на човек, което е причина за разпространението на инфекцията с COVID-19.

Денталната клиника е оборудвана с лични предпазни средства и дезинфектанти за предпазване от инфекциозни заболявания и следва консолидирани протоколи за дезинфекция и стерилизация , но за да избегнете риска от разпространение на коронавирусната инфекция, ви молим да си сътрудничите с персонала на клиниката.
Приемът на пациенти ще се извършва само след предварително записване.
При възникнали въпроси, не се колебайте да се свържете с нас на следния телефон +359 888 520 015