Често задавани въпроси за Invisalign®?

Confident Invisalign

Често задавани въпроси за Invisalign®?

На работа, почивка, в училище, спортната зала или излизане с приятели, металните брекети не могат да бъдат особено привлекателна ортодонтска опция. Invisalign® е алтернатива на традиционните брекети. Това е иновативен и модерен подход за изправяне на зъбите – удобен, достъпен и ефективен. И без метални брекети и дъги, ще имате увереност и чудесна усмивка дори по време на лечението.

Какво представлява лечението с Invisalign®?

Лечението с Invisalign® (USA) е едно от най-модерните в ортодонтията. То се провежда с прозрачни, почти незабележими снемаеми шини (алайнери). След първоначалния преглед се вземат отпечатъци от зъбите, рентгенова снимка и фотосесия на усмивката ви. Всички тези неща се изпращат в САЩ до ортодонтския отдел на Align Technology и след няколко дни специалистите от САЩ изпращат клип( 3D компютърен модел на вашите зъби), който показва как би изглеждала новата ви усмивка, целия етап на трансформация и информация за броя на алайнерите, които трябва да носите.
След одобрение от страна на денталния лекар и пациента, се изготвят серия от шини за провеждане на лечението. Всеки следващ алайнер премества вашите зъби стъпка по стъпка, седмица след седмица към крайната им позиция.

Кои са предимствата на Invisalign® в сравнение с традиционните методи на ортодонтско лечение?

 • Почти незабележими и много естетични в сравнение с всички останали форми на ортодонско лечение, свързано с изправяне на зъбите или захапката.
 • Много по-добри за хора, чието ежедневие е свързано с много срещи и презентации пред други хора.
 • Invisalign® е марка с доказан опит, която е на пазара от 20 години и има милиони случаи на успешно лечение. Хиляди форуми, клипчета и споделяния в youtube разказват за опита на пациентите и ефективността на системата. За останалите системи с прозрачни алайнери ще намерите много малко и недостатъчна информация в Интернет.
 • Възможност за ускорено лечение с помощта на Acceledent.
 • Освен, че могат да изправят зъбите ви, алайнерите на Invisalign® могат да коригират широчината на дъгата ви за по-красива усмивка, както и захапката ви.
 • Алайнерите могат да се свалят по време на хранене, което означава, че няма да имате остатъци от храна, лош дъх или пожълтели ластици, както е възможно да се случи при брекетите.
 • Може да се поддържа много добра орална хигиена, включително чистене на зъбите с конец, което е много по-трудно с традиционните методи за изправяне на зъби.
 • Винаги можете да свалите алайнерите за няколко часа, ако имате специален повод без това да попречи на дългосрочното лечение.
 • Много лесно се поддържат. Достатъчно е да ги изплакнете с четка за зъби и хладка вода един-два пъти на ден.
 • Знаете точно колко време ще носите алайнерите от началото на самото лечение.
 • Изискват се минимален брой посещения в денталния кабинет – веднъж на месец, месец и половина за по 15 минути обикновено, е напълно достатъчно.
 • Цялото лечение от начало до край е включено в цената. Дори и ако след като приключите с алайнерите, решите да коригирате усмивката си допълнително, може да го направите напълно безплатно.

Ще бъде ли лечението с Invisalign® болезнено?

Invisalign® премества зъбите ви без болката , но някои хора изпитват временен дискомфорт в продължение на няколко дни в началото на всеки нов етап от лечението. Това е нормално и обикновено се описва като усещане за натиск. Означава, че Invisalign® работи, тъй като премества зъбите до крайната им цел. Този дискомфорт обикновено изчезва след няколко дни.

Колко време ще отнеме лечението с Invisalign®?

Продължителността на лечението зависи от тежестта на Вашия случай и може да бъде определена само от Вашия лекар; средният случай отнема около 12 месеца за възрастни.

В заключение – Защо да изберете Invisalign® ?

Лечението с Invisalign® може да ви помогне да получите чудесната усмивка, която винаги сте искали и то лесно …

Защото алайнерите са невидими – никой не може да каже, че сте с шини. Можете да започнете да се усмихвате още по време на лечението!

Защото са подвижни(снемаеми) – можете да се храните и пиете всичко, което искате по време на лечението, поддържането хигиената на зъбите не е проблем.

Защото са удобни – няма метални части, които да причинят наранявания и дискомфорт по време на лечението.

Д-р Деница Петрова – сертифициран лекар Invisalign® Ви желае успех!
Специални отстъпки от цената до 22 април!
Резервирайте час за консултация на тел.: 0888 520 015 !

Please follow and like us:
No Comments

Leave a Comment