Блог

Confident Invisalign

Често задавани въпроси за Invisalign®?

На работа, почивка, в училище, спортната зала или излизане с приятели, металните брекети не могат да бъдат особено привлекателна ортодонтска опция. Invisalign® е алтернатива на традиционните брекети. Това е иновативен и модерен подход към изправянето на зъбите – удобен, достъпен и ефективен. И без метални брекети и дъги, ще имате увереност и чудесна усмивка дори по време на лечението.

Какво представлява лечението с Invisalign®?

Лечението с Invisalign® (USA) е едно от най-модерните в ортодонтията. То се провежда с прозрачни, почти незабележими снемаеми шини (алайнери). След първоначалния преглед се вземат отпечатъци от зъбите, рентгенова снимка и фотосесия на усмивката ви. Всички тези неща се изпращат в САЩ до ортодонтския отдел на Align Technology и след няколко дни специалистите от САЩ изпращат клип( 3D компютърен модел на вашите зъби), който показва как би изглеждала новата ви усмивка, целия етап на трансформация и информация за броя на алайнерите, които трябва да носите.
След одобрение от страна на денталния лекар и пациента, се изготвят серия от шини за провеждане на лечението. Всеки следващ алайнер премества вашите зъби стъпка по стъпка, седмица след седмица към крайната им позиция.

Кои са предимствата на Invisalign® в сравнение с традиционните методи на ортодонтско лечение?

 • Почти незабележими и много естетични в сравнение в всички останали форми на ортодонско лечение, свързано с изправяне на зъбите или захапката.
 • Много по-добри за хора, чието ежедневие е свързано с много срещи и презентации пред други хора.
 • Invisalign® е марка с доказан опит, която е на пазара от 20 години и има милиони случаи на успешно лечение. Хиляди форуми, клипчета и споделяния в youtube разказват за опита на пациентите и ефективността на системата. За останалите системи с прозрачни алайнери ще намерите много малко и недостатъчна информация в Интернет.
 • Възможност за ускорено лечение с помощта на Acceledent.
 • Освен, че могат да изправят зъбите ви, алайнерите на Invisalign® могат да коригират широчината на дъгата ви за по-красива усмивка, както и захапката ви.
 • Алайнерите могат да се свалят по време на хранене, което означава, че няма да имате остатъци от храна, лош дъх или пожълтели ластици, както е възможно да се случи при брекетите.
 • Може да се поддържа много добра орална хигиена, включително чистене на зъбите с конец, което е много по-трудно с традиционните методи за изправяне на зъби.
 • Винаги можете да свалите алайнерите за няколко часа, ако имате специален повод без това да попречи на дългосрочното лечение.
 • Много лесно се поддържат. Достатъчно е с четка за зъби и хладка вода да ги изплакнете един-два пъти на ден.
 • Знаете точно колко време ще носите алайнерите от началото на самото лечение.
 • Изискват се минимален брой посещения в денталния кабинет – веднъж на месец- месец и половина за по 15 минути обикновено, е напълно достатъчно.
 • Цялото лечение от начало до край е включено в цената. Дори и ако след като приключите с алайнерите, решите до коригирате усмивката си допълнително, може да го направите напълно безплатно.

Ще бъде ли лечението с Invisalign® болезнено?

Докато Invisalign® премества зъбите ви без болката , но някои хора изпитват временен дискомфорт в продължение на няколко дни в началото на всеки нов етап от лечението. Това е нормално и обикновено се описва като усещане за натиск. Това също е знак, че Invisalign® работи, тъй като премества зъбите до крайната им цел. Този дискомфорт обикновено изчезва след няколко дни.

Колко време ще отнеме лечението с Invisalign®?

Продължителността на лечението зависи от тежестта на Вашия случай и може да бъде определена само от Вашия лекар; средният случай обаче отнема около 12 месеца за възрастни. Продължителността от време, необходима на пациент с тийнейджър, може да варира и може да бъде определена от Вашия лекар.

В заключение – Защо да изберете Invisalign® ?

Лечението с Invisalign® може да ви помогне да получите чудесната усмивка, която винаги сте искали и то лесно …

Защото алайнерите са невидими – никой не може да каже, че сте със шини. Можете да започнете да се усмихвате още по време на лечението!

Защото са подвижни(снемаеми) – можете да се храните и пиете всичко, което искате по време на лечението, поддържането хигиената на зъбите не е проблем.

Защото са удобни – няма метални части, които да причинят наранявания и дискомфорт по време на лечението.

Д-р Деница Петрова – сертифициран лекар Invisalign® Ви желае успех!
Специални отстъпки от цената до 22 април!
Резервирайте час за консултация на тел.: 0888 520 015 !

Please follow and like us:
Имланти Confident

Импланти за незабавно имплантиране и незабавна употреба

Често задаван въпрос от пациентите е:

„Дали моят случай е подходящ за незабавно имплантиране и могат ли веднага да се поставят зъби?”
Ние имаме 12-годишен опит в имплантното протезиране.

В 90% от случаите имплантираме имедиатно(незабавно) и натоварваме имплантите, изработвайки един или група от зъби, които фиксираме върху имплантите.

Екипът ни често е търсен за решаване на трудни и сложни случаи на лечение, когато се налага костно изграждане или пластика на околните меки тъкани (венци). Това са случаите, в които не можем да си позволим незабавно натоварване на имплантите.
Посредством незабавното натоварване на имплантите лекуваме и пациенти с различни общи заболявания като хипертония, диабет, остеопороза, сърдечно-съдови заболявания и други.

Голяма част от нашите пациенти са с напреднали заболявания на венците (пародонтит).
При тежки увреждания на пародонта с лоша прогноза, предпочитаме премахването на зъбите и поставяне на имплантите и незабавното им натоварване, изработвайки фиксирани конструкции, които са достатъчно удобни и комфортни за пациента.
В останалите случаи следваме протокол за овладяване на възпалителните огнища и запазване на съзъбието.

Нашите пациенти високо оценяват възможността веднага да се поставят неподвижни(неснемаеми) зъби върху имплантите. Те са естетични и дават усещане за стабилност и комфорт при хранене и говорене. Тези конструкции се изработват със завинтваща структура, която позволява, при необходимост да бъдат свалена за почистване, ревизии или промени, без това да причини дискомфорт на пациента.

Следоперативния период при пациенти, на които се е наложило да се премахнат зъби и поставят импланти, протича с кратки оплаквания, поради екстракцията на зъбите.
Поставянето на имплантите в този случай няма да доведе до допълнителни болки, но от друга страна, незабавното поставяне на имплантите може да осигури на пациента своевременна изработка на зъби.
Протезирането с импланти при пациенти с изцяло или частично обеззъбена челюст е съпроводено от минимални следоперативни оплаквания.
Принципите на незабавно имплантиране и незабавно натоварване ни позволява много бързо да осигурим неподвижно, функционално и естетично решение за пациента, независимо дали възстановяваме един или множество зъби в устната кухина.

Използването на импланти от водещ производител, BioHorizons (USA), дава гаранция за бързи, естетични и сигурни решения.
Имплантите разполагат с единствена по рода си лазерна обработка на повърхността, наречена лейзърлок (LaserLock). Тази повърхност способства съединително-тъканно прикрепване към повърхността на импланта и не позволява развитието на патологични микроорганизми (периимплантит).

Разработената от BioHorizons система за имедиатно (незабавно) имплантиране и натоварване (употреба) за тотална рехабилитация (възстановяване на всички зъби), се нарича TeethXpress.

Системата TeethXpress е със специфичен дизайн и протокол за работа, който осигурява на пациентите бързина, висок комфорт и естетика.
Д-р Свилен Мустакерски, д-р Васил Кабакчиев и д-р Петко Стоянов са на Ваше разположение за въпроси и допълнителна информация.

Please follow and like us:
Biohorizons Confident Clinic

Дентално лечение по системата TeethXpress с импланти BioHorizons

Дентална клиника „Confident“ предлага пакетна цена за лечението Ви с импланти.

С това предложение нашият екип поема ангажимента да осигури на пациентите си комфортно и стабилно лечение, съчетано с висока естетика и дълготрайност.

Програмата TeethXpress с импланти BioHorizons е насочена към пациенти, които са с много изгубени зъби или с лоша прогноза за наличните си зъби.


Read More

Please follow and like us: