Блог

Дневна рутина за красива усмивка

Знаете ли, че усмивката е универсален език, който всеки разбира. Тя е най-красивият подарък, който може да дадем на някого. Проучванията показват, че когато видим някой да се усмихва, ние неволно му отговаряме със същото.

Но как да запазите Вашата усмивка здрава и красива? Прочетете статията и научете тайните на стоматолозите.

Ще започнем с това какво е усмивката?

Усмивката е външен израз на нашите положителни емоции. Тя показва радост и щастие, тя е форма на любезност, израз на доверие, внимание или сътрудничество.

Ден без усмивка е един изгубен ден

-Чарли Чаплин

Как да запазите красивия и здрав вид на Вашата усмивка?

Ето как само с няколко лесни стъпки може да имате перфектната усмивка:

1. Почиствайте правилно Вашите зъби поне 2 пъти дневно

Напълно достатъчно е да миете зъбите си сутрин и вечер в продължение на около 3 минути. Необходимо е обаче да обърнете внимание и на четката, която използвате. Тя трябва да щади емайла и венците, затова е добре да се консултирате с Вашия стоматолог при избора ѝ. 

За да имате красива и здрава усмивка, освен избора на подходяща четка и паста за зъби, съществено значение оказва и начинът, по който миете зъбите си. Правилната техника е свързана с използването на кръгообразни движения, при които се стараете да обхванете всички зъбни повърхности. 

2. Конецът за зъби е Ваш “приятел”

 Тъй като никоя четка не може да почисти там, където успява конецът, препоръчително е неговото използване най-малко веднъж на ден. Така почиствате по най-добрия начин междузъбните пространства и премахвате всякакви остатъци от храна и плака.

Разбира се, тук също има специфика, която ще Ви издадем. Важно е да използвате конеца за зъби, преди да нанесете на пастата или да жабурите с вода за уста.

3. Не забравяйте да почиствате езика

Грижата за езика е също толкова важна, колкото и тази за зъбите. Нередовното му почистване може да доведе до редица проблеми като възпаление на венците, кариеси и лош дъх. 

Напомняне: Отстранявайте остатъците от храна поне веднъж дневно, като използвате плавни движения. Започвайте винаги от основата на езика към неговия връх.

4. Изберете Вашата вода за уста

Това е финалната стъпка в поддържането на добра устна хигиена. Така окончателно премахвате останалата храна, а и освежавате дъха си. 

Важно: Водата за уста е “помощник” на четката и конеца за зъби. Мисия “Красива усмивка” е възможна само при редовната употреба и на трите почистващи средства.

Ето още няколко съвета, които да приложите:

  • След почистване на зъбите не употребявайте нищо кисело или сладко, защото това ще наруши зъбния емайл.
  • Избягвайте консумацията на газирани напитки, дори и диетични. 
  • Здравословното и балансирано хранене е изпитана рецепта, за да имате здрава и красива усмивка.
  • Приемайте достатъчно количество вода (особено след хранене), за да намалите развитието на “лошите” бактерии в устната кухина.
  • Профилактичният преглед при Вашия дентален специалист е много важен (поне веднъж годишно).  

И още един много полезен съвет за добро здраве и настроение: Преди да решите да се намръщите, уверете се, че нямате повече усмивки за даване.

А Вие усмихнахте ли се днес? 😀
Ако имате нужда от допълнителна консултация със дентален специалист, моля свържете се в нас от тук.

Отворени врати и безплатни консултации на 1-ви и 2-ри април!

На 1-ви и 2-ри април дентална клиника Confident отваря вратите си за безплатни имплантологични консултации заедно с нашите партньори от Implant BH – официален  дистрибутор за България на американската имплантологична система BioHorizons.

Решението да пристъпим към поставяне на зъбни импланти е свързано с много въпроси: “Кой лекар? Какви зъбни импланти да изберем?”
Не подценявайте избора, защото е от ключово значение за дълготрайност, естетика, удобство и проблеми, възникващи в процеса на експлоатация на имплантите.

На тези отворени врати ще имате възможност да бъдете прегледaни от нашите специалисти и след клиничния преглед да Ви бъде предложен план лечение, с варианти срокове и цени.

Ще Ви бъде предоставена възможност да обсъдите с имплантолог всички въпроси, които Ви интересуват.

Ще имате възможност да разговаряте с представители на фирмата дистрибутор за България – Implant BH относно гаранция и сертификат на имплантологичната система  BioHorizons(USA).

Помогнали сме за безброй усмивки, благодарение на най-иновативните технологии в денталната имплантология и доказания професионализъм, с който работим!

Не правете компромис с Вашето здраве и самочувствие!
Нека Ваш близък Ви придружи, за да се чувствате подкрепени при вземането на решение.

Ако разполагате с образна диагностика, направена в последните шест месеца (панорамна снимки, 3D скенер), можете да го вземете със себе си!

Резервирайте час за своята безплатна консултация на:  +359 888 520 015

Работно време през празничните почивни дни

По време на празничните дни клиника Confident ще работи със следното работно време:

24 – 28.12 – почивни дни
29-31.12 – 9:00 – 16:00 часа
1.01-3.01.2022 – почивни дни
4.01.2022 – 8:00 – 20:00 часа


При спешни случаи се обърнете към дежурния екип в клиника D.S.Dent:
ул. “Поп Богомил”46
GSM: 0888577677

Екипът ни Ви желае Светли празници!