Блог

Прoгресът в методите на работа е непрестанен за нас!

Желанието за професионално развитие и непрекъснато надграждане на знанията на екипа на дентална клиника CONFIDENT, ни мотивира да търсим най-добрите източници за обучение в стоматологията.

Преди броени дни д-р Мустакерски и д-р Кабакчиев завършиха успешно едногодишната квалификационна програма „THE VERTICAL COURSE Advanced Bone Regeneration Techniques in Implant Therapy“, акредитирана от Университета в Сегет Унгария, с лектор професор Ищван Урбан.

Д-р Ищван Урбан е пионер и истински експерт в регенерацията при „загуба“ на кост и мека тъкан. Той е дипломиран лекар по медицина и дентална медицина, със специалност по  орална хирургия от Медицинския Университет в Будапеща, Унгария и специалност парадонтология в Loma Linda University in Loma Linda, California, лектор на престижни форуми в целия свят.

Обект на тази квалификационна програма бяха  трудните случаи за възстановяване с дентални импланти и използването на минимално инвазивни регенеративни техники, водещи до благоприятни дългосрочни клинични резултати.

Пародонтитът и локалните възпаления на зъби  водят до сериозни изменения в челюстите.

Често в работата си срещаме пациенти, на които е казано, че “нямат кост” и не могат  да се възстановят липсващите им зъби с дентални импланти.

Загубата на един или повече зъби понякога не е възможно да се реши с познатите тривиални методи.

През тази едногодишна учебна програма нашите доктори усвоиха  последните тенденции при лечението и регенерацията на загубени тъкани(липса на кост).

Сега знаем как и можем да осигурим траен и стабилен резултат при всички комплицирани случаи.

Екипът на CONFIDENT повече от десетилетие помага на своите пациенти, загубили собствените си зъби, възстановявайки тяхното здраве, усмивка и самочувствие.

Смело можем да заявим, че ние изцяло заставаме зад  Вас, помагайки Ви в разрешаването и лечението на сложните дентални случаи.

TeethXpress лична история

Увереност и самочувствие с TeethXpress. Една лична история с г-н Иван Попов

TeethXpress лична история Попов
TeethXpress лична история Попов, Confident дентална клиника

Иван Попов е IT инженер на 59 години от София. Той решава да се подложи на цялостно лечение, защото има болки от двете страни в устата, причинени от сериозни възпаления в нарушени зъби. Споделя, че се храни със затруднение. Не може да дъвче добре и винаги изпитва болка. Искрено заявява, че отдавна не се усмихва спокойно, просто защото се срамува от усмивката си.

“В процеса на възстановяване са запазени само 7 зъба в долната челюст на пациента, на които са поставени порцеланови фасети. Всички останали зъби са извадени и веднага заместени от импланти. Г-н Попов получи 6 импланта в горна и 4 импланта в долна челюст и така практически бяха възстановени всичките му зъби.”

Това сподели с нас лекуващият лекар д-р Мустакерски.

Ето извадка от анкетата, направена с г-н Попов след завършване на лечението с TeethXpress:

Read More

Имланти Confident

Импланти за незабавно имплантиране и незабавна употреба

Често задаван въпрос от пациентите е:

„Дали моят случай е подходящ за незабавно имплантиране и могат ли веднага да се поставят зъби?”
Ние имаме 12-годишен опит в имплантното протезиране.

В 90% от случаите имплантираме имедиатно(незабавно) и натоварваме имплантите, изработвайки един или група от зъби, които фиксираме върху имплантите.

Екипът ни често е търсен за решаване на трудни и сложни случаи на лечение, когато се налага костно изграждане или пластика на околните меки тъкани (венци). Това са случаите, в които не можем да си позволим незабавно натоварване на имплантите.
Посредством незабавното натоварване на имплантите лекуваме и пациенти с различни общи заболявания като хипертония, диабет, остеопороза, сърдечно-съдови заболявания и други.

Голяма част от нашите пациенти са с напреднали заболявания на венците (пародонтит).
При тежки увреждания на пародонта с лоша прогноза, предпочитаме премахването на зъбите и поставяне на имплантите и незабавното им натоварване, изработвайки фиксирани конструкции, които са достатъчно удобни и комфортни за пациента.
Read More